Wie is Dirk?

 

 

 

 

 

 

 

“Is dit het nou voor de rest van mijn leven….?”

Toen ik 19 jaar was en van school afkwam, wist ik helemaal niet wat ik wilde gaan doen in mijn leven. Doorstuderen zag ik niet zitten en besloot naar het buitenland (USA en Spanje) te gaan. Dat blijkt achteraf een heel belangrijke periode in mijn leven te zijn geweest. Ik leerde hoe het was om op mezelf aangewezen te zijn. Ik leerde wat het is om door te zetten wanneer het moeilijk is en om tóch vol te houden juist op die momenten dat ik het wilde opgeven en terug naar huis wilde gaan, wat helemaal niet kon. Ik heb geleerd om écht te communiceren met mensen. Ik was daar voor zakelijke redenen en heb geleerd om mensen te motiveren om besluiten te nemen en dat in een taal die ik niet 100% beheerste. Daarmee heb ik een belangrijke basis voor de rest van mijn leven gelegd, zo stelde ik later vast. Na deze (voor mij) zeer intensieve periode, waarin ik enorm geconfronteerd was met mezelf, zowel in positieve als in negatieve zin, besloot ik bij thuiskomst (ik was inmiddels 21 jaar) even een time-out te nemen.

Op bijna dat zelfde moment vroeg mijn vader mij of ik samen met hem een nieuw bedrijf wilde opstarten in de bloembollenbranche. Hij verliet op dat moment zijn oude werkkring en samen een soortgelijk bedrijf opstarten, dat leek hem geweldig. En omdat ik toch niet wist wat ik wilde zei ik; “ja Pa, is goed”.

Het bedrijf groeide, er kwamen steeds meer mensen bij, inclusief mijn broers, en na verloop van tijd ging ik dit meer vanuit algemeenheid aansturen. Het was een écht familiebedrijf. Ik genoot vooral van de gesprekken die ik voerde met mijn medewerkers waarbij het ging over hoe het beste uit jezelf naar boven te halen en wat er voor nodig was om de klanten te behouden c.q. de omzet te optimaliseren. Het gaf de medewerkers veel inspiratie en dat gaf het mijzelf ook, hoewel ik het gek genoeg zo niet tot me nam. Ik was me onvoldoende bewust van hetgeen ik in de wereld zette.

Waar ik me heel goed van bewust was, was de telkens terugkerende vraag bij mezelf: “is dit het nou voor de rest van mijn leven, of is er misschien nog wel meer dan de bloembollenbranche…?” Die vraag kwam helemaal niet goed uit. Meermalen duwde ik deze vraag dan ook weg, als een ballon die ik onderwater probeerde te houden. Je snapt; na verloop van tijd…hup…daar was ie weer.

Op een goede dag heb ik besloten op zoek te gaan naar het antwoord op die vraag. Ik zag inmiddels ook wel dat er geen ontkomen meer aan was. Dat heeft geleid tot het feit dat ik besloot te stoppen binnen ons bedrijf. De eerste reactie van mijn broers was; ‘als jij er mee stopt, dan stoppen wij er ook mee’. Dat heeft er toe geleid dat het bedrijf is verkocht.

Het gaf mij ruimte om daadwerkelijk op zoek te gaan naar wat ik dan wél wilde met mijn leven…want dat wist ik nog steeds niet!

Twee jaar voordat we stopte met ons bedrijf, had ik een in company bewustwordingstraining georganiseerd voor iedereen binnen het bedrijf. De coach die ons begeleidde zorgde er bij mij voor dat mijn oogkleppen afvielen als het ging over het hoe van werken, samenwerken en leidinggeven. Mijn blik werd onmiddellijk verruimd. Ik zag dat ook bij mijn medewerkers gebeuren en dacht….wow, als je dát kunt veroorzaken bij mensen, dat is écht fantastisch!

Kort na de bedrijfsbeëindiging, heb ik hem gebeld en gezegd dat ik graag een kop koffie met hem wil drinken om te spreken over zijn werk. We zijn lange tijd collega’s geweest en heb heel veel van hem geleerd. Inmiddels geniet hij van een welverdiende oude dag.

Als ik terug kijk dan zie ik nu dat ik bij de start van het bedrijf ‘ja’ heb gezegd tegen mijn vader, meer om hem te pleasen, dan dat het een overtuigende ‘ja’ was voor mijzelf. Al die jaren is ‘de niet overtuigende ja’ het fundament geweest van mijn bestaan. Het heeft mij o.a. heel veel levensenergie gekost en zie nu dat ik mezelf heb ondermijnd. Ik leefde niet vanuit waardenvervulling en deed vooral wat ik dacht wat ik moest doen om de verwachtingen van anderen te vervullen. Wat ontbrak was persoonlijk leiderschap om in mijn kracht te komen en een zinvolle invulling te gaan geven aan mijn leven. Door geen keuze voor mezelf te maken en niet te bepalen wat voor mij belangrijk en waardevol is, ontbrak de flow in mijn leven en beleefde ik die jaren als zwemmen tegen de stroom in.

Waarom deze website?

Waar het om gaat is dat je bewust bent van het feit dat je een keuze hebt om betekenisvol en waardenvol je leven te leiden.

In mijn werk als coach en adviseur, nu ruim 11 jaar, ontmoet ik gek genoeg regelmatig mensen die tegen dezelfde levens problematieken aanlopen zoals als ik die heb meegemaakt en doorleefd. Het gesprek over persoonlijk leiderschap is telkens weer boeiend, met iedereen die ik spreek. Ik merk dat ik er nog lang niet mee klaar ben!

Het is mijn passie om bij te dragen aan het groeiproces van de medemens. Leiderschap maakt groei mogelijk. Leven vanuit de eigen, authentieke kwaliteiten is voor iedereen beschikbaar, mits we er zelf naar op zoek gaan, nadat je er achter bent gekomen dat je er onvoldoende gebruik van maakt. En misschien is dat voor jou ook wel zo, omdat je het nog steeds volhoud deze tekst te lezen!

Ik sta voor bijdragen aan het laten groeien van het menselijk potentieel. Voor authentiek persoonlijk leiderschap en leven vanuit je kracht; voor iedereen!

Op deze website lees je meer over mijn diensten en publiceer ik blogs die gaan over (persoonlijk) leiderschap. Op die manier deel ik mijn visie over leiderschap, wat er voor nodig is en wat het mogelijk maakt. Ik laat zien dat leiderschap nemen leuk is en heel gemakkelijk is om te doen. Ik ben op zoek naar interactie met iedereen die hier meer van wil…

Spreekt dit je aan?

Reageer dan op mijn blogs of meld je aan op deze site voor updates van nieuwe posts en laat van je horen via social media. Ken je andere mensen voor wie mijn artikelen interessant zijn stuur het gerust door. Ben je zelf ook enthousiast geraakt? Deel je verhaal met me via info@dirkbader.nl. Ik spreek je graag.

Bedankt alvast voor je interesse.