Interim voor organisaties

      Organisaties die snel kunnen inspelen op veranderingen zijn in het voordeel en het meest succesvol.

Veel ondernemers en leidinggevenden in organisaties beseffen dat er anders samenwerkt zal moeten worden om te kunnen blijven inspelen op de veranderende vraag, markt en samenleving. De meeste vragen zich af hoe dan precies? Hoe kun je het optimale uit jouw organisatie halen? We weten dat de medewerkers een cruciale rol hierin vervullen. Ken je de competenties van en ben je in staat om de juiste medewerkers in te zetten voor de juiste job en hen de ruimte te bieden zichzelf zodanig te ontwikkelen, zodat zij maximaal bijdragen aan het behalen van de organisatiedoelen?

Interim voor organisaties

Competentiemanagement is gericht op het herkennen, benutten en ontwikkelen van de competenties van uw medewerkers en dit in lijn brengen met de strategie en doelstellingen van je organisatie, afdeling of team. Het is een middel om eenvoudig en doeltreffend de verbinding te leggen tussen jouw organisatie en je medewerkers en daarmee de samenhang te ontwikkelen. Met als resultaat: gerichter kunnen sturen op gedrag én op doelstellingen.

Competenties binnen een organisatie zijn verankerd in instrumenten als:

  • Werving & selectie
  • Performance management
  • (Ontwikkel)assessments
  • Beloningsbeleid

Bij de implementatie van competentiemanagement is kennis en know-how vereist. Mijn aanpak is hands-on en met zorg voor de relaties. Mensen willen best veranderen, maar willen niet veranderd worden. Begeleiding met het oog op het belang van medewerker én organisatie is daarom van cruciaal belang. Alleen dan kan er een flow op gang komen, waarbinnen mensen optimaal presteren en de continuïteit van de organisatie waarborgt.

Mijn diensten verleen ik bij grote en kleinere organisaties in de profit én non-profit sector.  Ook teams en andere organisatieonderdelen kunnen worden begeleid.

Nieuwsgierig wat ik voor jou en je organisatie kan betekenen? Meld je hiernaast aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en we bekijken samen welke stappen we kunnen zetten.

Ik spreek je graag!

Vrijblijvend kennismaken

9 + 2 =